אנצ’ילד’ס ממולאת בעוף בסלסה ורדה (Con Pollo y Salsa Verde Enchilada)
Mex Mex
האנצ’ילדה (Enchilada) היא מנה מסורתית העשויה מטורטיית תירס, ממולאת בנתחי עוף רכים ומתובלת בסלסת עגבניות ירוקות מזן מיוחד הנקראות טומאטיות. עגבניות אלה נשארות ירוקות גם כשהן בשלות וטעמן כטעם עגבנייה בשלה. ניתן להשיג בישראל סלסה עשויה מעגבניות ירוקות (מתכון לסלסה ורדה תוכלו למצוא בעמוד ???). במתכון זה אפשר להחליף את טורטיית התירס המקורית בטורטייה מקמח לבן.
חומרים ל-6-4 מנות:
2 ו-1/2 כוסות סלסה ורדה (ראו מתכון בעמוד ??)
1/4 כוס שמן תירס
12 טורטיות תירס או קמח לבן בקוטר 16-12 ס”מ
1 ו-1/2 כוסות עוף בגריל או עוף מבושל, ללא עצמות ועור, “פרום” לרצועות דקות וארוכות
1/2 כוס בצל קצוץ דק
100 גרם טופו רך ומפורר
להגשה:
1 בצל לבן קטן חתוך לעיגולים דקים
1 כף שומשום קלוי
הכנה:
- מחממים את הסלסה בסיר קטן. מחממים את השמן במחבת.
- כשהשמן מתחמם, טובלים בו את הטורטיות אחת-אחת, לריכוך, מוציאים מיד ומעבירים למסננת, או מניחים על נייר סופג לניקוז עודפי השמן. שומרים חם.
- מניחים את הטורטיות על משטח עבודה, ועליהן את רצועות העוף, מפזרים את הבצל הקצוץ ומגלגלים לצורת סיגר. מניחים בצלחת הגשה.
- מורחים על הטורטיות את הסלסה הירוקה שנשארה, מפזרים את הטופו המפורר ומגישים מיד.
הגשה: מעטרים בבצל לבן חתוך לעיגולים ובשומשום קלוי. מגישים עם אורז לבן.